Animale

Cum este cel mai mare rozătoare din lume

Pin
Send
Share
Send
Send


Corect! Păstrează-l!

Capíbara sau capybara, este o rozătoare uriașă din genul Hydrochoerus. Capibara este cel mai mare rozătoare din lume.

Capibarele sunt mamifere semi-acvatice care se găsesc în aproape toate țările din America de Sud. Ei locuiesc în zone dens împădurite în apropierea corpurilor de apă, cum ar fi lacuri, râuri, mlaștini, iazuri și mlaștini, precum și în savane inundate și de-a lungul râurilor din pădurile tropicale. Capibarașii au înflorit în fermele de bovine. Ei rătăcesc în habitate cu o medie de 10 hectare (25 acri), în populații cu densitate ridicată.

Capibara

Este contra>. Locuiește în zonele de mangrove din America Centrală și de Sud, deoarece habitatul său preferat este zonele umede. Poate cântări până la 65 de kilograme în greutate și măsoară 1,3 metri lungime. Capul său compact, cu urechi mici și dinți mari îi conferă un aspect foarte particular. Are două subspecii și nu se numără printre rozătoarele cele mai amenințate. Este folosit ca animal de companie.

Este cunoscută și sub denumirea de „iepură Patagoniană” și poate cântări până la 16 kilograme. Locuiește în zone din Patagonia și se remarcă pentru picioarele lungi și viteza carierei sale. În ciuda acestui fapt, suferă de vânătoare de bărbați, care îi apreciază carnea și de atacul de iepuri europene, care îi colonizează teritoriul. Sunt rozătoare monogame, sunt diurne și pot fi folosite ca animale de companie.

Habitatul său natural este în Argentina și poate cântări până la 10 kilograme. Se reproduce cu mare ușurință și este considerată o specie invazivă în locuri precum Japonia sau Europa. Este un rozător mai acvatic decât alții și este foarte amabil cu oamenii , deși este interzis în multe țări ca animal de companie.

Castorul este a doua rozătoare după mărime și există diferite subspecii în America și Europa. Prin urmare, sunt tipice pentru emisfera nordică și sunt foarte frecvente în Canada și Statele Unite. Ca habitat preferă râurile și pâraiele și, de obicei, fac construcții dintre cele mai interesante din apă . Poate cântări până la 40 de kilograme, deși este obișnuit ca în jur de 16.

Balanul locuiește în zonele din apropierea cursurilor de apă și este deosebit de numeroasă în țări precum Uruguay, Mexic sau Argentina. Blana maro cu atingeri portocalii este o rozătoare deosebit de frumoasă și poate cântări între 7 și 10 kilograme . Este o rozătoare nocturnă, iar carnea sa este consumată în țări precum Panama, Costa Rica sau Peru, deși defrișarea își pune în pericol habitatul de reproducere.

Acestea sunt cele mai mari 5 rozătoare din lume. Probabil că nu le-ai cunoscut majoritatea, dar adevărul este că Sunt animale incredibile care pot atinge dimensiuni foarte considerabile.

Ce specii de rozătoare sunt mai mari?

Familia Rodentia este mult mai extinsă decât crezi și toată lumea împărtășește o caracteristică: au dinți ascuțitori ascuțiți, care le permit să rumenească lemnul și fructele, sau chiar să muște când sunt în pericol. Cele mai mari specii de rozătoare care există sunt:

Coaja

Pacarana este a rozător mare care este în pericol de dispariție. Habitatul său este limitat la poalele andine venezueleene și la pădurile tropicale din Peru, Columbia și Bolivia. Coaja poate cântări până la 18 kg. Numele său științific este: Dinomys branickii.

Este un animal nocturn cu aspect solid, a cărui manta amintește jabatosului pentru dungile sale albicioase pe fundalul întunecat al spatelui. Pe flancuri are alunițe de diametru diferit.

este un animal protejat Se hrănește cu fructe, legume și fructe de pădure. Are obiceiul să stea pe picioarele posterioare și să-și mănânce mâncarea prinzându-l în mâini.

Balta, numită și ea iepurele reperat Printre alte douăzeci de nume regionale, are o anumită asemănare cu Pacarana, dar are dimensiuni mai mici.

Habitatul său natural se găsește în cursurile de apă din apropierea pădurilor tropicale. Balotul este distribuit din Mexic în nordul Argentinei și Uruguay. Numele său științific este: Cuniculus paca. Greutatea sa oscilează între 7 - 10 Kg. Culoarea blănii sale este maro-portocaliu, iar pe spate se află un rând de alunițe albe mici și dungi albe pe flancuri.

Balotul este nocturn și se hrănește cu legume, fructe de pădure, tuberculi, fructe și rizomi.

În Peru, Costa Rica și Panama a fost domesticit de mii de ani. Carnea ta acolo este mult apreciată. În sălbăticie este un animal protejat, deși datorită extinderii enorme a habitatului său nu este considerat amenințat. Pericolul cel mai mare este defrișarea.

1. Capibara

Capybara - fotografie care deschide acest articol - Cunoscut și sub numele de capybara, Este cea mai mare și mai grea specie de rozătoare din lume, preferă clima tropicală și temperată în apropierea râurilor, pârâurilor sau estuarelor și locuiește în principal în America Centrală și de Sud.

Corpul său robust și capul mic sunt acoperite de părul brun gros, Poate cântări aproximativ 50 de kilograme și poate măsura 130 de centimetri. Dintii sunt albi si au patru incisivi inferiori si patru superiori.

Capybara este un animal crepuscul care petreceți ziua în noroi sau în apă pentru a rezista căldurii și, când este timpul să dormi, alege orice loc printre vegetație, deoarece nu construiește cremele. Se hrănește cu ierburi, plante acvatice, fructe și trestie de zahăr.

Acest mamifer semi-acvatic este originar din Eurasia și America de Nord, deși a fost introdus în emisfera sudică, unde este considerat un dăunător invaziv. Preferă habitatele umede și cu o cantitate bună de copaci, care servesc drept adăpost și hrană.

Este cunoscut pentru faptul că are o coadă largă și plină, precum și pentru capacitatea sa de a construi diguri în pârâuri și râuri. Adulții pot cântări până la 16 kilograme și pot măsura aproximativ 25 de centimetri (plus coada).

Cei patru dinți incisivi ai castorului sunt ascuțiți și puternici, de culoare portocalie și capabili să taie o bucată de lemn 30 de centimetri în 15 minute.

3. Porcupină comună

Este o altă dintre cele mai mari specii de rozătoare din lume și trăiește în regiuni calde din Africa și sudul Europei. Principala sa caracteristică este vârfurile lungi alb-negru care aliniază spatele corpului și pe care îl aruncă atunci când se simte amenințat.

Porcina este medie (60 centimetri lungime și 15 kilograme), capul său este mic și Are două perechi de incisivi bucali proeminenti. Acestea vă permit să vă hrăniți cu rădăcini, tuberculi și legume.

Este un animal foarte liniștit, rezervat și asta Nu se apără decât atunci când este necesar. De asemenea, el are obiceiuri solitare sau formează grupuri familiale mici, se ascunde în cremele săpate de el și iese noaptea profitând de simțul mirosului său destul de dezvoltat

4. Mara Patagoniană

Este cunoscută și sub denumirea de iepură creolă, deși nu aparține acelei familii și este una dintre cele mai mari rozătoare din lume: poate cântări 16 kilograme. Este un animal endemic din Argentina, care trăiește în stepe, deșerturi și câmpii.

Are picioare lungi și puternice care îi permit să alerge cu viteză mare atunci când este urmărit. Mara este diurna, erbivora si monogama (ceva neobisnuit la rozatoare) si fiecare cuplu are un teritoriu de aproximativ 40 de hectare. În fiecare an femela dă naștere a șase urmași în cremele subterane făcute de ei înșiși.

Se mai numește „nutre rozătoare” și arată foarte asemănător cu castorul. Acest mamifer locuiește în sudul Americii de Sud, tocmai în zonele umede, lacuri și pâraie.

De dimensiuni mari (care cântărește aproximativ 10 kilograme și măsoară 60 de centimetri), are o blană maro închisă cu botul cenușiu și mustăți lungi. Dintii incisivi - doi deasupra și doi de dedesubt - sunt portocalii. În plus, are o coadă lungă și plină, care îi permite să înoate fără probleme.

Se reproduc anual, odată ce ajung la primul an de viață. Gestația durează 19 săptămâni și aproximativ șase tineri se nasc în fiecare gunoi. Ceva foarte curios este că femela își poate alăpta puii în timp ce înoată, din moment ce sânii sunt situați pe părțile laterale ale burtei.

Cum este cel mai mare rozătoare din lume?

Capibara păstrați un gan similare cu cobai și cobai, deși are dimensiuni destul de mari. Poate atinge 120 cm. Corpul lui este dolofan, picioarele scurte și nu are coadă. Părul lui este lung, aspru și fin, în tonuri de maro. Are un bot mare, scobit, cu dinți abrupți, care cresc constant, ca și în cazul altor specii de rozătoare și lOchii sunt foarte înalți pe cap, astfel încât să rămână la suprafață atunci când sunt cufundați în apă.

Ce se hrănește cu capibara?

Cel mai mare rozătoare din lume Este un animal care fierbe Se hrănește mai ales cu plante terestre, deși poate consuma și unele plante acvatice. Dacă locuiesc în apropierea culturilor, le pot intra și se pot hrăni cu unele legume, cum ar fi cana de zahăr, porumb sau pepene verde. Capibara, ca cobaiul, tel practică și coprofagia Ocazional pentru a obține mai mulți nutrienți.

Capybara este periculoasă pentru oameni?

Cel mai mare rozătoare din lume Nu are nicio legătură cu alte specii de rozătoare care ne sperie Ca șobolanii Capibara Este un animal sociabil, pașnic și liniștit că atunci când sperie sau vede un pericol avertizează restul grupului său și aleargă cu toții spre cea mai apropiată zonă acvatică pentru a intra în apă și a fi în siguranță de prădători. De obicei, își petrec ziua dormind sau scufundate în apă și sunt mai activi în amurg sau în zori. Nu sunt animale agresive și nu transmit boli deci nu provoacă niciun pericol pentru ființa umană.

Poți avea o capybara ca animal de companie?

Capibara Este o specie îmblânzită și domesticibilă, dar este și o specie exotică care are nevoie de îngrijire specială Dacă îl scoți din habitatul său natural:

  • Este un animal acvatic care trebuie să fii scufundat în apă o mare parte a zilei. Ideal este să ai o grădină cu un bazin specific pentru ell.
  • Este posibil să aibă nevoie de aportul de vitamina C pentru a preveni scorbutul.
  • Părul lui este subțire și au nevoie de protecție împotriva radiațiilor solareÎn habitatul său natural, cea mai mare rozătoare din lume este acoperită de noroi pentru a se proteja.

Porcina crestă

Porcina crestă, Hystrix cristata, este un rozător particular care locuiește în zone calde din Africa și Europa - Italia de Sud -. Caracteristica principală a acestui animal sunt unele vârfuri lungi (până la 35 cm.) acoperind spatele, flancurile și coada.

Cu aceste vârfuri ascuțite se apără de atacul prădătorilor lor. Când ariciul își îndreaptă vârfurile în modul defensiv, emite cu ei un sunet caracteristic de alertă. Porcina poate cântări aproximativ 15 kg. Este un animal din obiceiuri de noapte Se hrănește cu tuberculi, rădăcini, legume verzi și ocazional morcov.

Porcupinul sapă cremele sau se ascunde printre fisurile stâncoase din zona sa. Nu este considerat amenințat.

Dacă v-a plăcut acest articol, nu ezitați să vizitați.

Dacă doriți să citiți mai multe articole similare cu Cele mai mari rozătoare din lume, vă recomandăm să intrați în secțiunea noastră Curiozități din lumea animalelor.

Video: Top 10 cele mai MARI ANIMALE din lume (Iulie 2020).

Pin
Send
Share
Send
Send